porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online

Grzyby Portobello – jak przyrządzić? 3 PRZEPISY

Portobello to grzyby z rodziny pieczarek. Są większe od tradycyjnej pieczarki i mają bardziej intensywny smak. Można je smażyć, dusić, grillować, faszerować. Oto nasze propozycje!

grzyby portobello dodano: 01.10.2014 13:49

Jak uniknąć zatrucia grzybami?

Pod względem walorów odżywczych są niemal bezwartościowe. Ale jemy je dla smaku, a zbieramy dla przyjemności. Jak zbierać grzyby, by nic nie zakłóciło tej przyjemności? Jak odróżnić grzyby jadalne od niejadalnych i od tych trujących?
grzybobranie dodano: 11.09.2014 13:20

Grzyby Portobello - co to za grzyby? Jak je rozpoznać?

Piękna nazwa i wyjątkowy smak. Tak opisać można grzyby Portobello, które zdobywają coraz więcej miłośników. W internecie lawinowo przybywa też przepisów. Sprawdź, co to za grzyby i jak rozpoznać pieczarki Portobello.

grzyby portobello dodano: 30.09.2014 14:02

Grzyby - gdzie szukać, żeby znaleźć?

Sezon na grzybobranie rozpoczął się na dobre. Wystarczy wziąć koszyk i ruszać do lasu. Przed wycieczką warto poznać kilka wskazówek, kiedy, gdzie i jak szukać grzybów.

grzybobranie dodano: 28.09.2014 11:16

Opieńka miodowa - czy można ją wyhodować z grzybni?

Opieńka miodowa to smaczny grzyb, którego nie musimy szukać godzinami w lasach. Wystarczy kupić grzybnię i umieścić ją w pniu ściętego drzewa w ogrodzie. Uprawa własnych grzybów jest łatwiejsza niż mogłoby się wydawać!

grzybnia dodano: 24.09.2014 11:46

Potrawy z grzybów: 3 sprawdzone przepisy z grzybów

Wrzesień to pora grzybiarzy – a gdy zbiory są wyjątkowo obfite, ze świeżych grzybów można przyrządzić pyszny obiad. Oto trzy sprawdzone przepisy na dania z grzybów.

dania z grzybów dodano: 19.09.2014 13:33

Jakie grzyby nadają się do mrożenia?

Grzyby mrożone zachowują najwięcej smaku i aromatu. Czy każdy rodzaj grzybów nadaje się do mrożenie? Jakie grzyby można mrozić?

grzyby mrożone dodano: 14.09.2014 19:21

Jakie grzyby nadają się do suszenia?

Gdy grzybów jest dużo, warto częśc zbiorów ususzyć na zapas. Grzyby suszone to świetny dodatek do potraw, takich jak zupa, sosy, pasztet i bigos. Jak dobrze ususzyć grzyby i co można z nimi zrobić?

suszenie dodano: 14.09.2014 14:48

Wartości odżywcze grzybów - jakie są?

To, że grzyby są pyszne wie każdy smakosz! Ale czy poza walorami smakowymi grzyby nam służą? Czy grzyby są zdrowe? Jakie składniki odżywcze mają grzyby?

dieta dodano: 14.09.2014 14:36

Jakie grzyby nadają się do pasteryzowania?

Grzyby pasteryzowane są najbardziej trwałe. Zachowują swój smak nawet rok. Jakie grzyby nadają się do pasteryzowania i jak to robić?

dieta dodano: 14.09.2014 11:35
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
Pytania i
Odpowiedzi
STREFA
UŻYTKOWNIKÓW
  • ZAPYTAJ
KTO JEST KIM?
Agnieszka Włodarczyk - kim jest? Co osiągnęła? [KARIERA, ZWIĄZKI]
Agnieszka Włodarczyk - kim jest? Co osiągnęła? [KARIERA, ZWIĄZKI]

Agnieszka Włodarczyk od dawna nie zagrała już w dobrym filmie ...

    • Pytania(2019)
    • ZADAJ PYTANIE
  • Odpowiedzi(1089)
  • ZADAJ PYTANIE
BAZA PORAD
grzyby szukasz informacji, artykułów, wywiadów nt. grzyby. Wszystko na temat grzyby na Mowimyjak.pl
Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody MURATOR S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody MURATOR S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.