porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online
Jak zrobić SOS GRZYBOWY - ze świeżych, suszonych lub mrożonych grzybów? Podajemy prosty PRZEPIS
Jak zrobić SOS GRZYBOWY - ze świeżych, suszonych lub mrożonych grzybów? Podajemy prosty PRZEPIS Pyszny, pachnący sos grzybowy to idealny dodatek do pieczonych mięs, pulpetów, ...
Przepis na pieczonego kurczaka z chrupiącą skórką

Jak upiec kurczaka? W jakiej temperaturze i jak długo piec kurczaka?

Chcesz upiec mężowi kurczaka, a nie wiesz, jak to zrobić? To bardzo proste. Przede wszystkim kup w sklepie świeży drób! Mówimy, w jakiej temperaurze i ile czasu piec kurczaka, aby w środku był soczysty, a z zewnątrz chrupki.

Jeżeli masz już świeżego kurczaka i chcesz go upiec w całości, to 2 godziny przed pieczeniem bardzo dobrze przypraw go, natrzyj solą, przyprawami, jakie lubisz, może być vegeta, można też natrzeć go odrobiną masła.

Temperatura pieczenia kurczaka

Piekarnik, do którego wstawiamy kurczaka lub jego elementy, powinien być nagrzany do 200-220°C. Gdy mięso się lekko zrumieni, obniżamy temperaturę do 170-180°C.

Jak długo należy piec kurczaka?

Kurczaka można polewać sokiem, który wytwarza podczas pieczenia, dzięki temu kurczak będzie chrupki. Kurczaka należy piec ok. 80 minut w zależności od rozmiaru, tuszkę o wasze 1,5 kg piecze się nawet 100 minut.

MATERIAŁY CZYTELNIKÓW
Zobacz koniecznie
Kurczak duszony i kurczak pieczony: dwa przepisy na obiad z kurczaka

Kurczak pieczony z jabłkiem i cebulą oraz kurczak duszony z warzywami i ryżem to zdrowe, dietyczne dania obiadowe. Sprawdź, jak je przyrządzić. Oto proste przepisy na dwie potrawy z kurczaka.

Kuchenne rewolucje na święta - przepis Magdy Gessler na faszerowanego kurczaka po polsku. Idealny przepis na świąteczny obiad! Kuchenne rewolucje na święta - przepis Magdy Gessler na faszerowanego kurczaka po polsku. Idealny przepis na świąteczny obiad!

Zastanawiasz się, co podać na bożonarodzeniowy obiad pierwszego dnia Świąt? Skorzystaj z przepisu Magdy Gessler na faszerowanego kurczaka. Tradycjne, polskie danie pasuje na świąteczny stół. Poznaj...

Aktualizacja: 04.11.2012 11:26
None
Pytania i
Odpowiedzi
STREFA
UŻYTKOWNIKÓW
  • ZAPYTAJ
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Grzegorz Daukszewicz - kim jest? Co osiągnął?
Grzegorz Daukszewicz - kim jest? Co osiągnął?

Jedni go uwielbiają, inni zarzucają mu robienie kariery dzięki koneksjom ...

BAZA PORAD

Mowimyjak.pl duży i popularny portal poradniczy. Nie masz pomysłu na obiad? Chcesz zabłysnąć w kuchni? Sprawdź nasze przepisy! Porady, informacje, najciekawsze przepisy, smaczne dania i skuteczne diety. Radzimy jak zrobić ciasto lub ketchup, czego nie wiemy o sushi, jak i co dobrze ugotować, co jemy w parówkach, jak uratować przypalony garnek lub przesolone danie. Gotowanie to nasza pasja. Mówimy jak zrobić sos beszamelowy. Mamy przepis na muffinki, sernik, gofry, naleśniki. Potrawy kuchni świata, polskie domowe dania i desery. Znajdziesz tu najlepsze przepisy kulinarne, dobre rady na temat pysznych ciast, sałatek i innych potraw. Sposoby przygotowania drinków, koktajli. Inspiracje kulinarne dla każdego.   Porady na każdy temat

 

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody MURATOR S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody MURATOR S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.