porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online
Jak zrobić POLĘDWICZKI W SOSIE GRZYBOWYM? Chcesz zrobić wrażenie na gościach, a nie masz czasu na ...
Podpowiadamy, jak zrobić smaczną, a do tego dietetyczną kolację w 15 minut

Jak upiec dorsza w folii? Podajemy sprawdzony przepis!

Dorsz pieczony w folii do dostonały pomysł na kolację - danie jest lekko strawne i niskokaloryczne. Idealne dla tych, którzy się odchudzają i walczą z cholesterolem.

Na szybką, zdrową kolację polecamy dorsza pieczonego z warzywami. Danie przyrządzisz w kwadrans. Przepis na 2 osoby. Oprócz składników, będzie ci potrzebna folia aluminiowa.

Składniki:

  • 2 razy po 20 dag filetu z dorsza
  • duży pomidor
  • 14 plasterków cukinii
  • 1/2 papryki żółtej
  • oliwa
  • czosnek
  • kolendra
  • mięta
  • śmietana
  • sól i pieprz


Sposób przyrządzania:
Składniki rozdziel na dwie części. Rybę ułóż na dwóch dużych kawałkach folii aluminiowej. Obok ułóż cząstki pomidorów bez skórki, plasterki cukinii, kawałki papryki oraz po ząbku czosnku. Rybę i warzywa skrop oliwą, oprósz kolendrą, miętą i pieprzem. Folię zawiń jak pakiecik, ułóż na blasze. Piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. Po wyjęciu z piekarnika ułóż w folii na talerz, rozwiń ją. Danie polej sosem ze śmietany i przetartego czosnku, doprawionym solą (wersja wzbogacona sosu - dodaj do śmietany trochę sera pleśniowego). Rybę można podać z pieczywem lub ryżem.

MATERIAŁY CZYTELNIKÓW
Zobacz koniecznie
Jak zrobić PIERSI Z KURCZAKA ZE SZPARAGAMI w pesto? Podajemy dobry PRZEPIS

Piersi z kurczaka ze szparagami w pesto to smaczne i szybkie danie, które zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Szparagi w roli głównej w sercu sezonu! Wypróbuj nasz przepis, a często...

Soczewica - z czym smakuje najlepiej?

Jeżeli wydaje ci się, że soczewica to pracochłonny dodatek do dań to jesteś w wielkim błędzie. Wystarczy 30 minut, by na jej bazie przygotować pyszny posiłek.

Jak upiec w folii łososia z ziołami? Podajemy przepis!

Pieczenie w folii to prosty i zdrowy przyrządzania potraw. Po prostu owijasz przyrządzone mięso, warzywa czy rybę specjalną przezroczystą folią i kładziesz w brytfannie lub żaroodpornym naczyniu.

Aktualizacja: 30.03.2012 11:39
Źródło: mowimyjak.pl
None
Pytania i
Odpowiedzi
STREFA
UŻYTKOWNIKÓW
  • ZAPYTAJ
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Kim jest Irena Szewińska? Z jaką chorobą się zmaga Irena Szewińska?
Kim jest Irena Szewińska? Z jaką chorobą się zmaga Irena Szewińska?

Irena Szewińska to jedna z najbardziej znanych polskich sportsmenek. Wielokrotna ...

BAZA PORAD

Mowimyjak.pl duży i popularny portal poradniczy. Nie masz pomysłu na obiad? Chcesz zabłysnąć w kuchni? Sprawdź nasze przepisy! Porady, informacje, najciekawsze przepisy, smaczne dania i skuteczne diety. Radzimy jak zrobić ciasto lub ketchup, czego nie wiemy o sushi, jak i co dobrze ugotować, co jemy w parówkach, jak uratować przypalony garnek lub przesolone danie. Gotowanie to nasza pasja. Mówimy jak zrobić sos beszamelowy. Mamy przepis na muffinki, sernik, gofry, naleśniki. Potrawy kuchni świata, polskie domowe dania i desery. Znajdziesz tu najlepsze przepisy kulinarne, dobre rady na temat pysznych ciast, sałatek i innych potraw. Sposoby przygotowania drinków, koktajli. Inspiracje kulinarne dla każdego.   Porady na każdy temat

 

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody MURATOR S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody MURATOR S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.