porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online
Jak przygotować sos barbecue? Jeśli urządzasz grilla, na którym królować będzie mięso i kiełbaski ...
mówimy, jak przygotować jagnięcinę po prowansalsku według przepisu Magdy Gessler!

Jagnięcina po prowansalsku według PRZEPISU MAGDY GESSLER! Jak zrobić marynatę i sos do jagnięciny po prowansalsku z KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER?

W jednym z odcinków KUCHENNYCH REWOLUCJI, emitowanych przez stację TVN, prowadząca Magda Gessler odwiedziła Pałac w Nieznanicach, niedaleko Częstochowy. Daniem popisowym była w tym przypadku jelenina po prowansalsku z rozmarynem, polana sosem z białego wina. Zobacz, jak przygotować to danie w domu!
Jagnięcina po prowansalsku według PRZEPISU MAGDY GESSLER! Jak zrobić marynatę i sos do jagnięciny po prowansalsku z KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER?
Wykorzystaj przepis na jagnięcinę po prowansalsku z rozmarynem tymiankiem i sosem na bazie białego wina. fot.: sxc.hu

W odcinku "Kuchennych rewolucji", kręconym w Nieznanicach niedaleko Częstochowy, Magda Gessler starała się zachwycić zaproszonych na kolację gości specjałami z kuchni francuskiej. Na uroczystą kolację przygotowano jagnięcinę po prowansalsku z tymiankiem i rozmarynem, duszoną w białym winie. Mówimy, jak przygotować marynatę i sos do jagnięciny. 

Jak zrobić marynatę do jagnięciny po prowansalsku według przepisu Magdy Gessler? 

Aby przygotować marynatę do jagnięciny po prowansalsku według przepisu z "Kuchennych rewolucji" potrzebne będą:

  • kilka ząbków czosnku

  • oliwa z oliwek

  • kilka liści laurowych

  • tymianek

  • rozmaryn

Składniki do marynaty należy dokładnie ze sobą połączyć. Do tego celu najlepiej użyć moździerza, gdzie wsypujemy tymianek i rozmaryn, dodajemy pokruszone liście laurowe, zalewamy kilkoma łyżkami oliwy z oliwek i rozcieramy z ząbkami czosnku na masę. Tak przygotowaną marynatą należy natrzeć kawałki jagnięciny, które powinny się w niej macerować nie krócej niż 2 godziny. 

Jak zrobić jagnięcinę po prowansalsku według przepisu Magdy Gessler?

Zamarynowane udka należy włożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Mięso należy piec około 30 minut. Po wyjęciu jagnięciny z piekarnika trzeba zlać powstały w brytfance sos do osobnego garnka. Sos należy przyprawić dodatkową ilością czosnku, tymianku i wlać trochę białego wina. Wywar należy następnie zagotować i polać mięso zaraz po podaniu.

Magda Gessler radzi podawać tak przygotowaną jagnięcinę z kaszą kuskus z rodzynkami i z ratatouille.

MATERIAŁY CZYTELNIKÓW
Zobacz koniecznie
Dorsz w zielonym sosie A LA MAGDA GESSLER. Jak przygotować pysznego dorsza z KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER? Dorsz w zielonym sosie A LA MAGDA GESSLER. Jak przygotować pysznego dorsza z KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER?

W jednym z odcinków KUCHENNYCH REWOLUCJI, słynna restauratorka i celebrytka, Magda Gessler odwiedziła restaurację o nazwie Fregata. Zobacz, jakie zmiany w menu zaproponowała Magda Gessler i jak...

Jak zrobić TARTĘ z cebulą, boczkiem i serem według PRZEPISU MAGDY GESSLER? Jak zrobić TARTĘ z cebulą, boczkiem i serem według PRZEPISU MAGDY GESSLER?

Rewolucja hotelu Corum w Karpaczu uznana została za nieudaną. Mimo, że nowy pomysł Magdy Gessler - "Śniadaniarnia" - nie zagościł na dobre w Karpaczu, sama próba zrewolucjonizowania hotelowej...

Gulasz z jeleniny według PRZEPISU MAGDY GESSLER! Jak zrobić gulasz z dziczyzny Z KUCHENNYCH REWOLUCJI Magdy Gessler w Chojnowie?

W kolejnym odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler udała się do Chojnowa, gdzie postanowiła zmienić restaurację "Niebieski parasol" i odmienić jej nazwę na "Pod jeleniem". Owocem tej rewolucji...

Aktualizacja: 23.02.2013 13:04
Autor: Monika P.
None
Pytania i
Odpowiedzi
STREFA
UŻYTKOWNIKÓW
  • ZAPYTAJ
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Kim jest Piotr Kędzierski, prowadzący widowisko kabaretowe Tylko dla dorosłych?

Gdy okazało się, że nie poprowadzi drugiej edycji „The Voice ...

BAZA PORAD

Mowimyjak.pl duży i popularny portal poradniczy. Nie masz pomysłu na obiad? Chcesz zabłysnąć w kuchni? Sprawdź nasze przepisy! Porady, informacje, najciekawsze przepisy, smaczne dania i skuteczne diety. Radzimy jak zrobić ciasto lub ketchup, czego nie wiemy o sushi, jak i co dobrze ugotować, co jemy w parówkach, jak uratować przypalony garnek lub przesolone danie. Gotowanie to nasza pasja. Mówimy jak zrobić sos beszamelowy. Mamy przepis na muffinki, sernik, gofry, naleśniki. Potrawy kuchni świata, polskie domowe dania i desery. Znajdziesz tu najlepsze przepisy kulinarne, dobre rady na temat pysznych ciast, sałatek i innych potraw. Sposoby przygotowania drinków, koktajli. Inspiracje kulinarne dla każdego.   Porady na każdy temat

 

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody MURATOR S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody MURATOR S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.