porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online
Jak przygotować sos barbecue? Jeśli urządzasz grilla, na którym królować będzie mięso i kiełbaski ...
mówimy, jak przygotować jagnięcinę po prowansalsku według przepisu Magdy Gessler!

Jagnięcina po prowansalsku według PRZEPISU MAGDY GESSLER! Jak zrobić marynatę i sos do jagnięciny po prowansalsku z KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER?

W jednym z odcinków KUCHENNYCH REWOLUCJI, emitowanych przez stację TVN, prowadząca Magda Gessler odwiedziła Pałac w Nieznanicach, niedaleko Częstochowy. Daniem popisowym była w tym przypadku jelenina po prowansalsku z rozmarynem, polana sosem z białego wina. Zobacz, jak przygotować to danie w domu!
Jagnięcina po prowansalsku według PRZEPISU MAGDY GESSLER! Jak zrobić marynatę i sos do jagnięciny po prowansalsku z KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER?
Wykorzystaj przepis na jagnięcinę po prowansalsku z rozmarynem tymiankiem i sosem na bazie białego wina. fot.: sxc.hu

W odcinku "Kuchennych rewolucji", kręconym w Nieznanicach niedaleko Częstochowy, Magda Gessler starała się zachwycić zaproszonych na kolację gości specjałami z kuchni francuskiej. Na uroczystą kolację przygotowano jagnięcinę po prowansalsku z tymiankiem i rozmarynem, duszoną w białym winie. Mówimy, jak przygotować marynatę i sos do jagnięciny. 

Jak zrobić marynatę do jagnięciny po prowansalsku według przepisu Magdy Gessler? 

Aby przygotować marynatę do jagnięciny po prowansalsku według przepisu z "Kuchennych rewolucji" potrzebne będą:

  • kilka ząbków czosnku

  • oliwa z oliwek

  • kilka liści laurowych

  • tymianek

  • rozmaryn

Składniki do marynaty należy dokładnie ze sobą połączyć. Do tego celu najlepiej użyć moździerza, gdzie wsypujemy tymianek i rozmaryn, dodajemy pokruszone liście laurowe, zalewamy kilkoma łyżkami oliwy z oliwek i rozcieramy z ząbkami czosnku na masę. Tak przygotowaną marynatą należy natrzeć kawałki jagnięciny, które powinny się w niej macerować nie krócej niż 2 godziny. 

Jak zrobić jagnięcinę po prowansalsku według przepisu Magdy Gessler?

Zamarynowane udka należy włożyć do wysmarowanej tłuszczem brytfanny i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Mięso należy piec około 30 minut. Po wyjęciu jagnięciny z piekarnika trzeba zlać powstały w brytfance sos do osobnego garnka. Sos należy przyprawić dodatkową ilością czosnku, tymianku i wlać trochę białego wina. Wywar należy następnie zagotować i polać mięso zaraz po podaniu.

Magda Gessler radzi podawać tak przygotowaną jagnięcinę z kaszą kuskus z rodzynkami i z ratatouille.

MATERIAŁY CZYTELNIKÓW
Zobacz koniecznie
Dorsz w zielonym sosie A LA MAGDA GESSLER. Jak przygotować pysznego dorsza z KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER? Dorsz w zielonym sosie A LA MAGDA GESSLER. Jak przygotować pysznego dorsza z KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER?

W jednym z odcinków KUCHENNYCH REWOLUCJI, słynna restauratorka i celebrytka, Magda Gessler odwiedziła restaurację o nazwie Fregata. Zobacz, jakie zmiany w menu zaproponowała Magda Gessler i jak...

Jak zrobić TARTĘ z cebulą, boczkiem i serem według PRZEPISU MAGDY GESSLER? Jak zrobić TARTĘ z cebulą, boczkiem i serem według PRZEPISU MAGDY GESSLER?

Rewolucja hotelu Corum w Karpaczu uznana została za nieudaną. Mimo, że nowy pomysł Magdy Gessler - "Śniadaniarnia" - nie zagościł na dobre w Karpaczu, sama próba zrewolucjonizowania hotelowej...

Gulasz z jeleniny według PRZEPISU MAGDY GESSLER! Jak zrobić gulasz z dziczyzny Z KUCHENNYCH REWOLUCJI Magdy Gessler w Chojnowie?

W kolejnym odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler udała się do Chojnowa, gdzie postanowiła zmienić restaurację "Niebieski parasol" i odmienić jej nazwę na "Pod jeleniem". Owocem tej rewolucji...

Aktualizacja: 23.02.2013 13:04
Autor: Monika P.
None
Pytania i
Odpowiedzi
STREFA
UŻYTKOWNIKÓW
  • ZAPYTAJ
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Kim jest Inka Sobala, córka Małgorzaty Pieńkowskiej?

Bardzo często dzieci aktorów idą śladami rodziców. I mimo iż ...

BAZA PORAD

Mowimyjak.pl duży i popularny portal poradniczy. Nie masz pomysłu na obiad? Chcesz zabłysnąć w kuchni? Sprawdź nasze przepisy! Porady, informacje, najciekawsze przepisy, smaczne dania i skuteczne diety. Radzimy jak zrobić ciasto lub ketchup, czego nie wiemy o sushi, jak i co dobrze ugotować, co jemy w parówkach, jak uratować przypalony garnek lub przesolone danie. Gotowanie to nasza pasja. Mówimy jak zrobić sos beszamelowy. Mamy przepis na muffinki, sernik, gofry, naleśniki. Potrawy kuchni świata, polskie domowe dania i desery. Znajdziesz tu najlepsze przepisy kulinarne, dobre rady na temat pysznych ciast, sałatek i innych potraw. Sposoby przygotowania drinków, koktajli. Inspiracje kulinarne dla każdego.   Porady na każdy temat

 

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody MURATOR S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody MURATOR S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.