porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online
MiKROFALA CZY ZWYKŁA KUCHENKA? Czy mikrofalówka może zastapić tradycyjną kuchnię z piekarnikiem? Kuchenka mikrofalowa nie jest w kuchni niezbędna, ale na pewno ułatwia ...
Mówimy, jak przygotować gulasz z dziczyzny.

Gulasz z jeleniny według PRZEPISU MAGDY GESSLER! Jak zrobić gulasz z dziczyzny Z KUCHENNYCH REWOLUCJI Magdy Gessler w Chojnowie?

W kolejnym odcinku Kuchennych Rewolucji Magda Gessler udała się do Chojnowa, gdzie postanowiła zmienić restaurację "Niebieski parasol" i odmienić jej nazwę na "Pod jeleniem". Owocem tej rewolucji jest pyszny gulasz z jelenia ze spätzlami. Podajemy przepis na ten smaczny gulasz, według przepisu Magdy Gessler. 

Słynna już restauratorka, Magda Gessler w trakcie kolejnej już rewolucji w Chojnowie, uchyliła rąbka tajemnicy odnośnie do swojego kolejnego przepisu. Tym razem był to gulasz z jelenia marynowanego w ziołach, jałowcu i czarnym pieprzu. Zobacz, jak przygotować pyszny gulasz z jeleniny według przepisu Magdy Gessler.

Jak zrobić gulasz z dziczyzny według przepisu Magdy Gessler?

Mięso z jelenia należy dzień wcześniej zamarynować. Zgodnie z radą Magdy Gessler składnikami marynaty do mięsa powinny być ocet, warzywa i zioła. Aby przygotować taką marynatę trzeba zmieszać polski ocet pół na pół z wodą, następnie dodać selera i pietruszkę oraz zioła: ziele angielskie, czarny pieprz, jałowiec i liść laurowy. Wywar należy zagotować i dołączyć do mięsa zaraz po przestygnięciu.

Następnie mięso należy obsmażyć na patelni, na bardzo gorącym tłuszczu. Na patelni powinna jednorazowo znajdować się jedna warstwa mięsa, która się smaży, gdy mięsa jest więcej wówczas zaczyna się ono dusić lub gotować. Następnie obsmażone mięso należy przełożyć na drugą stronę i obsmażyć z drugiej strony.

Obsmażone mięso trzeba wrzucić do dużego garnka i dodać do niego dużo leśnych grzybów, najlepiej podgrzybków. Składniki trzeba zalać wodą i dodać śmietany. Jeżeli chcemy, żeby gulasz zgęstniał nie trzeba do niego dokładać mąki, wystarczy, że będzie się on gotował z lekko odchyloną pokrywką. Wówczas ze śmietany odparuje woda, a w garnku pozostanie gęsta masa śmietanowa. Pod koniec gotowania należy dodać do gulaszu owoce jałowca, gdyż przyprawy dodane do potrawy pod koniec gotowania mają bardziej intensywny smak.

MATERIAŁY CZYTELNIKÓW
Zobacz koniecznie
Dorsz w zielonym sosie A LA MAGDA GESSLER. Jak przygotować pysznego dorsza z KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER? Dorsz w zielonym sosie A LA MAGDA GESSLER. Jak przygotować pysznego dorsza z KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER?

W jednym z odcinków KUCHENNYCH REWOLUCJI, słynna restauratorka i celebrytka, Magda Gessler odwiedziła restaurację o nazwie Fregata. Zobacz, jakie zmiany w menu zaproponowała Magda Gessler i jak...

KUCHENNE REWOLUCJE. Jak MAGDA GESSLER odmieniła KARCZMĘ POLANY w Kościelisku i dlaczego trzeba zjeść tam BARANINĘ w DZIKICH ZIOŁACH z sosem śmietanowym?

Baranina w dzikich ziołach z sosem śmietanowym Magdy Gessler to danie, które dosłownie powala - rewelacyjny smak mięsa i aromat tatrzańskich przypraw sprawiają, że danie rozpływa się w ustach!...

Jagnięcina po prowansalsku według PRZEPISU MAGDY GESSLER! Jak zrobić marynatę i sos do jagnięciny po prowansalsku z KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER? Jagnięcina po prowansalsku według PRZEPISU MAGDY GESSLER! Jak zrobić marynatę i sos do jagnięciny po prowansalsku z KUCHENNYCH REWOLUCJI MAGDY GESSLER?

W jednym z odcinków KUCHENNYCH REWOLUCJI, emitowanych przez stację TVN, prowadząca Magda Gessler odwiedziła Pałac w Nieznanicach, niedaleko Częstochowy. Daniem popisowym była w tym przypadku jelenina...

Aktualizacja: 30.03.2013 22:09
Autor: Monika P.
None
Pytania i
Odpowiedzi
STREFA
UŻYTKOWNIKÓW
  • ZAPYTAJ
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Dominik Zygra - kim jest pierwszy mąż Anny Przybylskiej?
Dominik Zygra - kim jest pierwszy mąż Anny Przybylskiej?

Kim jest Dominik Zygra, za którego w 2000 roku wyszła ...

BAZA PORAD

Mowimyjak.pl duży i popularny portal poradniczy. Nie masz pomysłu na obiad? Chcesz zabłysnąć w kuchni? Sprawdź nasze przepisy! Porady, informacje, najciekawsze przepisy, smaczne dania i skuteczne diety. Radzimy jak zrobić ciasto lub ketchup, czego nie wiemy o sushi, jak i co dobrze ugotować, co jemy w parówkach, jak uratować przypalony garnek lub przesolone danie. Gotowanie to nasza pasja. Mówimy jak zrobić sos beszamelowy. Mamy przepis na muffinki, sernik, gofry, naleśniki. Potrawy kuchni świata, polskie domowe dania i desery. Znajdziesz tu najlepsze przepisy kulinarne, dobre rady na temat pysznych ciast, sałatek i innych potraw. Sposoby przygotowania drinków, koktajli. Inspiracje kulinarne dla każdego.   Porady na każdy temat

 

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody MURATOR S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody MURATOR S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.