porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online
HERBATA. Jakie są rodzaje herbaty?
HERBATA. Jakie są rodzaje herbaty? Na świecie jest wiele rodzajów herbaty - przedstawiamy właściwości tych ...
Czym kierować się przy zakupie kombiwaru

Wady i zalety kombiwaru. Czy warto kupić kombiwar?

Może zastąpić wiele kuchennych urządzeń. Z powodzeniem ugotuje, upiecze albo przygotuje danie grillowane. Kombiwar ma o wiele zalet niż wad.

Kombiwar to żaroodporna szklana misa z pokrywą grzejącą, w której znajduje się grzałka i wentylator. Termoobieg powoduje, że przygotowywana potrawa owiewana jest równomiernie ze wszystkich stron gorącym powietrzem, podobnie jak w piekarnikach. Konstrukcja kombiwara pozwala jednak na znaczne skrócenie czasu obróbki termicznej.

Zastosowanie kombiwara

Kombiwar ma wiele zastosowań. Poza gotowaniem, pieczeniem (mięsa, ciast) i grillowaniem (nawet kilku składników na raz), można go wykorzystywać do podgrzewania i rozmrażania dań, suszenia owoców i grzybów oraz sterylizacji.

Ogromną zaletą tego przenośnego urządzenia jest możliwość przyrządzania potraw bez albo z niewielką ilością tłuszczu. Zachowują one przy tym wartości odżywcze i naturalny smak.

Ile kosztuje kombiwar?

W sklepach dostępne są różne modele kombiwarów, a ich ceny zaczynają się już od 130 zł. Poza ceną uwagę warto zwrócić na pojemność misy oraz możliwość regulacji temperatury i siły nawiewu. Niewielkie rozmiary urządzenia są jednocześnie jego wadą i zaletą.

MATERIAŁY CZYTELNIKÓW
Zobacz koniecznie
Grill przepisy. Jak grillować kapustę?

Jesteś samkoszem potraw z grilla i uwielbiasz warzywa? Mamy coś dla ciebie! Mówimy, jak ugrillować kapustę. Przepis nie jest skomplikowany, jest wręcz banalnie prosty. Warto jednak wiedzieć, że można...

Jak mrozić warzywa? Jak zatrzymać smaki lata w zamrażarce? Jak mrozić warzywa? Jak zatrzymać smaki lata w zamrażarce?

Czasem zdarza się, że późno wracamy do domu. Co ugotować, gdy nie mamy czasu na zakupy? Jeśli masz w zamrażarce mrożone warzywa, to bardzo proste. Jarzyny sami możemy z łatwością zamrozić.

Stalowa, miedziana, żeliwna czy teflonowa - PATELNIE DO ZADAŃ SPECJALNYCH - którą wybrać?

Trudno sobie wyobrazić funkcjonowanie kuchni bez patelni. Ale gdy przychodzi do wyboru tej najlepszej - praktycznej i uniwersalnej, robi się problem. Na dodatek każda z patelni ma inne, sobie...

Aktualizacja: 14.11.2011 16:43
Źródło: mowimyjak.pl
  • Komentarze
None
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Jakub Żulczyk - kim jest? [KARIERA i NAŁOGI]
Jakub Żulczyk - kim jest? [KARIERA i NAŁOGI]

Jakub Żulczyk jest pisarzem młodego pokolenia, który wsławił się ostatnio ...

Mowimyjak.pl duży i popularny portal poradniczy. Nie masz pomysłu na obiad? Chcesz zabłysnąć w kuchni? Sprawdź nasze przepisy! Porady, informacje, najciekawsze przepisy, smaczne dania i skuteczne diety. Radzimy jak zrobić ciasto lub ketchup, czego nie wiemy o sushi, jak i co dobrze ugotować, co jemy w parówkach, jak uratować przypalony garnek lub przesolone danie. Gotowanie to nasza pasja. Mówimy jak zrobić sos beszamelowy. Mamy przepis na muffinki, sernik, gofry, naleśniki. Potrawy kuchni świata, polskie domowe dania i desery. Znajdziesz tu najlepsze przepisy kulinarne, dobre rady na temat pysznych ciast, sałatek i innych potraw. Sposoby przygotowania drinków, koktajli. Inspiracje kulinarne dla każdego.   Porady na każdy temat

 

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.