porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online
HERBATA. Jakie są rodzaje herbaty?
HERBATA. Jakie są rodzaje herbaty? Na świecie jest wiele rodzajów herbaty - przedstawiamy właściwości tych ...
Czym kierować się przy zakupie kombiwaru

Wady i zalety kombiwaru. Czy warto kupić kombiwar?

Może zastąpić wiele kuchennych urządzeń. Z powodzeniem ugotuje, upiecze albo przygotuje danie grillowane. Kombiwar ma o wiele zalet niż wad.

Kombiwar to żaroodporna szklana misa z pokrywą grzejącą, w której znajduje się grzałka i wentylator. Termoobieg powoduje, że przygotowywana potrawa owiewana jest równomiernie ze wszystkich stron gorącym powietrzem, podobnie jak w piekarnikach. Konstrukcja kombiwara pozwala jednak na znaczne skrócenie czasu obróbki termicznej.

Zastosowanie kombiwara

Kombiwar ma wiele zastosowań. Poza gotowaniem, pieczeniem (mięsa, ciast) i grillowaniem (nawet kilku składników na raz), można go wykorzystywać do podgrzewania i rozmrażania dań, suszenia owoców i grzybów oraz sterylizacji.

Ogromną zaletą tego przenośnego urządzenia jest możliwość przyrządzania potraw bez albo z niewielką ilością tłuszczu. Zachowują one przy tym wartości odżywcze i naturalny smak.

Ile kosztuje kombiwar?

W sklepach dostępne są różne modele kombiwarów, a ich ceny zaczynają się już od 130 zł. Poza ceną uwagę warto zwrócić na pojemność misy oraz możliwość regulacji temperatury i siły nawiewu. Niewielkie rozmiary urządzenia są jednocześnie jego wadą i zaletą.

MATERIAŁY CZYTELNIKÓW
Zobacz koniecznie
Jak gotować w SZYBKOWARZE? Jak gotować w SZYBKOWARZE?

Szybkowar to bardzo szczelny garnek, w którym w czasie gotowania następuje wzrost ciśnienia. Powoduje to wzrost temperatury wrzenia wody i skraca czas gotowania. Gotowanie w nim jest bardzo proste....

Jak zrobić ZUPĘ KREM Z LUBCZYKU? Podajemy oryginalny przepis!

Lubczyk jest zbawienny. To rozgrzewające i odżywcze zioło dla układu trawiennego oraz oddechowego. Lubczyk leczy niestrawności, słaby apetyt, wzdęcia oraz gazy, kolkę, zapalenie oskrzeli. Zupa z...

Jak zrobić ZUPĘ MIGDAŁOWĄ? Podajemy PRZEPIS na słodki deser

Mleko kokosowe i pożywne migdały – tylko tyle trzeba, żeby zapewnić sobie wspaniałe samopoczucie.

Aktualizacja: 14.11.2011 16:43
Źródło: mowimyjak.pl
None
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
KTO JEST KIM?
Jak zaczynał karierę Zygmunt Miłoszewski, laureat Paszportu Polityki 2014?
Jak zaczynał karierę Zygmunt Miłoszewski, laureat Paszportu Polityki 2014?

Zygmunt Miłoszewski - to do niego należał rok 2014. Autor powieści ...

Mowimyjak.pl duży i popularny portal poradniczy. Nie masz pomysłu na obiad? Chcesz zabłysnąć w kuchni? Sprawdź nasze przepisy! Porady, informacje, najciekawsze przepisy, smaczne dania i skuteczne diety. Radzimy jak zrobić ciasto lub ketchup, czego nie wiemy o sushi, jak i co dobrze ugotować, co jemy w parówkach, jak uratować przypalony garnek lub przesolone danie. Gotowanie to nasza pasja. Mówimy jak zrobić sos beszamelowy. Mamy przepis na muffinki, sernik, gofry, naleśniki. Potrawy kuchni świata, polskie domowe dania i desery. Znajdziesz tu najlepsze przepisy kulinarne, dobre rady na temat pysznych ciast, sałatek i innych potraw. Sposoby przygotowania drinków, koktajli. Inspiracje kulinarne dla każdego.   Porady na każdy temat

 

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.