porady na każdy temat
Facebook Twitter Google Plus NK Newsletter Konkursy Gry online

Kuchnia i przepisy

Winna kapusta z winogronami. Pomysł na dodatek do mięsnych dań

Winna kapusta z winogronami. Pomysł na dodatek do mięsnych dań

Kiszona kapusta z winem i winogronami? Tak, to świetny pomysł na dodatek do mięsnych potraw. Kapusta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, a zdecydowanie urozmaici jesienny posiłek. Ta bawarska potrawa znakomicie ...

kapusta z winogronami, kiszona kapusta dodano: 23.11.2014 12:09
Kuchnia czeska- co warto spróbowac w czeskiej restauracji

Kuchnia czeska- co warto spróbowac w czeskiej restauracji

Kuchnię naszych południowych sąsiadów znamy słabo, a szkoda bo jest smaczna i sycąca. Podpowiadamy, czego warto spróbować w hospodzie.

czeska kuchnia, kuchnia czeska dodano: 22.11.2014 21:24
Co można zrobić ze szpinaku? Kilka ciekawych przepisów na przystawki

Co można zrobić ze szpinaku? Kilka ciekawych przepisów na przystawki

Szpinak jest teraz dostępny przez cały rok, tak w postaci świeżych liści jak i mrożony. Gdy chcemy zabłysnąć jakimś szpinakowym daniem na przystawkę, wcale nie musi to być sałatka.

grzanki, naleśniki ze szpinakiem dodano: 22.11.2014 21:12
Przepisy na kumkwaty - konfitura, nalewka

Przepisy na kumkwaty - konfitura, nalewka

Kumkwaty możemy jeść na surowo, ze skórką lub przetworzyć - na kompoty czy konfitury. Nadają się do kandyzowania. Możemy je też marynować w słodko - kwaśnej zalewie z dodatkiem przypraw, przyrządzać nalewki ...

dania z kumkwatów, kumkwat dodano: 22.11.2014 11:30
EGG NOG - jak zrobić, jak przechowywać, do czego podawać?

EGG NOG - jak zrobić, jak przechowywać, do czego podawać?

Egg nog... brzmi nieco tajemniczo, jednak za tym angielskim drinkiem kryje się nic innego jak domowy likier jajeczny. Łatwy w przygotowaniu, słodki, rozgrzewający i idealny święta. Jak przyrządzić egg nog ...

eggnog, eggnog przechowywanie dodano: 21.11.2014 12:25
Zupa jabłkowa. Mówimy, jak przyrządzić zupy z jabłek świeżych lub suszonych?

Zupa jabłkowa. Mówimy, jak przyrządzić zupy z jabłek świeżych lub suszonych?

Skoro mamy teraz jeść więcej jabłek, to warto poznać kilka przepisów również na zupy jabłkowe, jeśli chwilowo nam się znudzą na przykład jabłka na surowo czy szarlotki. Spróbujmy jabłek w ...

Dynia, gruszki dodano: 21.11.2014 11:32
CRUMBLE – co to za deser i jak go przygotować? [PRZEPIS]

CRUMBLE – co to za deser i jak go przygotować? [PRZEPIS]

Crumble to deser, na punkcie którego oszaleli Anglicy. I nie ma co się dziwić – już na sam widok owoców z kruszonką leci ślinka. Jak zrobić crumble, idealny deser na jesienne ...

crumble, deser jabłkowy dodano: 21.11.2014 10:57
Jak przygotować przyjęcie dla maluchów?

Jak przygotować przyjęcie dla maluchów?

Gdy nasze dziecko zaczyna podrastać, wchodzi również w “życie towarzyskie”. Zaczyna chodzić do kolegów i koleżanek na urodziny lub inne okolicznościowe kinderbale. W końcu przychodzi i na nas kolej, gdy ...

dzieci, dziecko dodano: 21.11.2014 07:44
Jak przygotować dobrą roladę mięsna

Jak przygotować dobrą roladę mięsna

Zdradzamy patent na przygotowanie sprawdzonej mięsnej rolady. Nie jest to bowiem takie trudne.

rolada, rolada drobiowa dodano: 20.11.2014 14:58
Świąteczne pierniczki - jak zrobić? Przepis na świąteczny deser

Świąteczne pierniczki - jak zrobić? Przepis na świąteczny deser

Aromatyczne pierniki z dodatkiem prawdziwego pachnącego miodu są nierozłacznie związane ze świętami Bożego Narodzenia. Jak zrobić świąteczne pierniczki?

boże narodzenie, miód dodano: 20.11.2014 11:53
Piernik staropolski: jak zrobić? Przepis na piernik staropolski

Piernik staropolski: jak zrobić? Przepis na piernik staropolski

Piernik staropolski według prawdziwego tradycyjnego przepisu powinien być pulchny, słodki, o wyraźnie miodowo-korzennym aromacie. Podajemy przepis na taki właśnie piernik z długo dojrzewającego ciasta!

boże narodzenie, Boże Narodzenie ciasta dodano: 20.11.2014 11:51
Cydr na ciepło - jak zrobić grzany cydr?

Cydr na ciepło - jak zrobić grzany cydr?

Cydr, czyli świeży, jabłkowy napój smakuje świetnie także na ciepło! Grzany cydr z przyprawami korzennymi może konkurować z grzańcem z wina czy piwa. Sprawdź nasz przepis na grzańca z cydru.

alkohol na ciepło, cydr dodano: 20.11.2014 11:49
    • Pytania(2293)
    • ZADAJ PYTANIE
  • Odpowiedzi(1129)
  • ZADAJ PYTANIE
Newsletter
nie daj sie zagiąć. czytaj nas regularnie.
Pytania i
Odpowiedzi
STREFA
UŻYTKOWNIKÓW
  • ZAPYTAJ
KTO JEST KIM?
Krzysztof Oksiuta: kim jest? Co osiągnął?
Krzysztof Oksiuta: kim jest? Co osiągnął?

Krzysztof Oksiuta to jeden z kandydatów z ramienia zjednoczonej prawicy ...

BAZA PORAD

Mowimyjak.pl duży i popularny portal poradniczy. Nie masz pomysłu na obiad? Chcesz zabłysnąć w kuchni? Sprawdź nasze przepisy! Porady, informacje, najciekawsze przepisy, smaczne dania i skuteczne diety. Radzimy jak zrobić ciasto lub ketchup, czego nie wiemy o sushi, jak i co dobrze ugotować, co jemy w parówkach, jak uratować przypalony garnek lub przesolone danie. Gotowanie to nasza pasja. Mówimy jak zrobić sos beszamelowy. Mamy przepis na muffinki, sernik, gofry, naleśniki. Potrawy kuchni świata, polskie domowe dania i desery. Znajdziesz tu najlepsze przepisy kulinarne, dobre rady na temat pysznych ciast, sałatek i innych potraw. Sposoby przygotowania drinków, koktajli. Inspiracje kulinarne dla każdego.   Porady na każdy temat

 

Żaden utwór zamieszczony w serwisie nie może być powielany i rozpowszechniany lub dalej rozpowszechniany w jakikolwiek sposób (w tym także elektroniczny lub mechaniczny) na jakimkolwiek polu eksploatacji w jakiejkolwiek formie, włącznie z umieszczaniem w Internecie - bez pisemnej zgody ZPR Media S.A.. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystanie utworów w całości lub w części z naruszeniem prawa tzn. bez zgody ZPR Media S.A. jest zabronione pod groźbą kary i może być ścigane prawnie.